Pisteiden lunastus

Käyttämättömien saalispisteiden palautus

Metsähallituksen muutettua vuoden alussa lupakäytäntöjään on saalispisteiden laskeminen jäänyt historiaan. Vanhan mallin mukaisesti pienriistalupaan sisältyi tietty määrä pisteitä ja koska metsästysreissut tuppaavat usein jäämään saaliittomiksi, on pisteitä jäänyt vuosien myötä roppakaupalla pankkiin. Koska luvat myydään omakustanneperusteisesti, voi kertyneet pisteet vaihtaa huhtikuun ajan helposti uuden mallin mukaisiin kanalintu- ja jänislupiin vuodelle 2016.

Tämä oli blogin vuoden 2016 aprillipila. Kiitos kaikille höynäytetyille!

 

Kampanja ei mahdollista aivan ikivanhojen saatavien penäämistä, koska tietojärjestelmät on päivitetty pari vuotta sitten. Muunnettavat saalispisteet ovat täytyneet sisältyä vuosina 2014-2015 vuosien aikana ostettuihin lupiin, joista on tehty asianmukaiset saalisilmoitukset saalispalautepalvelussa. Pisteet on palautettu pankkiin saalisilmoitusten perusteella – eli jos pisteitä on ollut luvassa esimerkiksi kymmenen ja saaliiksi on ilmoitettu yksi sorsa, on pankkiin kertynyt yhdeksän pistettä.

Pistesaldon tarkistaminen ja pisteiden vaihtaminen lupiin on yksinkertaista. Palveluun kirjaudutaan Oma Riista -tunnuksilla, jolloin eteen ropsahtaa lista parin vuoden sisällä ostetuista luvista ja niiden pisteistä. Niiden lupien kyljestä, joista saalispalaute on tehty löytyy ”lunasta pisteet” nappi. Valitettavasti pisteet pitää lunastaa yksitellen, eikä lunasta kaikki -ominaisuutta löydy. Seuraavaksi valitaan lunastettaville uusille luville ajankohta ja toivottu metsästysalue. Lopuksi täytetään toimitusosoitteet, jotta postikusti osaa kiikuttaa lupalaput perille.

Pisteiden lunastus
Pisteiden lunastus on helppoa – kunhan saalispalaute on jätetty

Omat pisteesi pääset tarkistamaan ja vaihtamaan uudenmallisiksi luviksi alla olevasta linkistä. Mikäli et ole jättänyt vielä saalispalautteita viimeisistä jahtireissuistasi kannattaa se tehdä ennen palveluun siirtymistä, jotta saldosi ovat varmasti ajan tasalla.

 

Koska tämän vuoden metsästyslupien määrää ei ole vielä päätetty, luvat vahvistetaan ja toimitetaan vasta heinäkuussa. Mikäli mielii käyttää saldonsa samantien, voi palvelusta lunastaa kuluvalle keväälle esimerkiksi uudenmallisen majavaluvan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.