3HGR Driven -hihnan pikasolki

3HGR Driven ajojahtihihna testissä

Kivääri on siitä metka peli, että sitä kanniskellaan tuntitolkulla mutta itse ampumiseen käytetään vain muutama sekunti. Silti kiväärin kantohihnan roolia aliarvioidaan. Testasin 3HGR Driven -ajojahtihihnaa viime talven jahdeissa ja totesin että menneeseen ei ole paluuta.

Perinteinen hihna sopii mielestäni parhaiten intin sulkeisiin tai roikottamaan sitä deaktivoitua perintöpyssyä mökin hirvensarvista. Varsinaisessa jahdissa perinnehihna jää pahasti parempien ratkaisujen jalkoihin. Olen testannut 3HGR:in ensimmäistä hihnaa jo aikaisemmin ja se on ollut yksi suosikeistani, mutta tuoreempi Driven ajojahtihihna tuo jälleen lajiin jotain uutta.

Driven-hihna on tarkoitettu ennen kaikkea erilaisiin ajojahteihin ja hirven metsästykseen. Itse käytin Erämessuilta valmistajalta saamaani hihnaa syksyn ja talven aikana sekä hirven, että peuran metsästyksessä.

Hihna mahdollistaa aseen rennon roikottamisen rinnan päällä ja toisaalta nopean reagoimisen muuttuviin tilanteisiin mahdollistamalla nopean noston. Hihnan kiristäminen ja löysääminen tapahtuu helposti ranteenkäänteessä ladderlock pikakiristyssoljella.

Mikä sitten tekee hihnasta niin mainion? Vastaus on yksinkertainen: Driven pitää aseen kropan etupuolella. Siirtymät ja passittaminen voidaan tehdä kivasti reppu selässä ja ase on koko ajan valmiina käyttöön.

Käyn itse hirvijahdissa Suomussalmella. Maisemaa hallitsevat rajatolpat ja loputtomat suot. Passiketjuja vedettäessä siirtymät voivat olla pitkiäkin ja passitus voi tosiaan tapahtua sellaisessa suonsilmäkkeessä että kivääriä tai reppua ei halua laskea maahan. Driven-hihnan kanssa paketti pysyy kasassa ja reppu selässä sillä metsästäjän edessä olevan aseen hihna ei sotkeennu reppuun.

Hihnanan etupää kiinnitetään normaalisti aseen etutukkiin. Takaosa kiristyy velcro-nauhoilla aseen tukkiin. Kiinnitystapa pitää aseen oikeassa asennossa (pulttilukossa kampi ulospäin) rinnan päällä.

Kun hihna on oikein säädetty onnistuu aseen nostaminen suoraan lepoasennosta. Siirtymiä varten tykkäsin kiristää hihnan pikakiristyssoljella jämäkästi.

Hihna sopii mielestäni parhaiten vähän lyhyemmälle aseelle (tai pidemmälle miehelle). Pitkällä piipulla ja äänenvaimentimella varustetun kiväärini vaimenninpönttö viisteli alkuun sammalia, kunnes tajusin säätää hihnan kohdalleen.

Valmistajan, Treaper Oy:n mukaan Driven sopii käytettäväksi myös haulikon kanssa – mikä oikeastaan kuulostaa ihan järkevältä. Seuraavaksi hihna siis lähtee mukaani Kaldoaivin linnustusreissulle syyskuussa.

PS. Kaupalliset terveiset: hihnan saa hankittua esimerkiksi 3HGR-verkkokaupasta ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.